
Mat
Vi tror på ansvarlig matproduksjon, og at bedre dyrevelferd gir råvarer av bedre kvalitet. Velger du kylling produsert av Norsk Kylling, kan du være sikker på at vi bare bruker kylling som vokser saktere, at produksjonen er ECC-sertifisert, og at vi tar ansvar for bonden og miljøet. Slik kan du spise kylling med ekstra god samvittighet.
Mattrygghetserklæring
Ansvarlighet og åpenhet forplikter. Derfor har vi vedtatt en erklæring som beskriver hvilke standarder vi har til mattrygghet og kvalitet.
Utdrag fra mattrygghetserklæringen i Norsk Kylling
Vi forplikter oss til å jobbe med mattrygghetskultur og til å kontinuerlig forbedre denne. Alle skal ta ansvar for å si ifra om uønskede hendelser og avvik, og komme med forbedringsforslag som omhandler mattrygghet og matkvalitet.
Vi skal ha et aktivt forhold til læring- og forbedringssystem og reklamasjoner, og håndtere tilbakemeldinger fra våre kunder.
Vi skal bidra og oppfordre til at ansatte i produksjon utvikler sin kompetanse, herunder også relevante fagbrev.
Vi skal aktivt bidra til forskning og utvikling av nye løsninger som kan forbedre matkvalitet, mattrygghet og produktholdbarhet.
Vi skal tilstrebe å redusere bruk av tilsetningsstoffer som kan ha negativ påvirkning på helse.