Forrige kapittel
4.1 Bærekraftig vekst
Neste side
Forrige kap.
4.1 Bærekraftig vekst
Neste side

Vi bygger en grønn verdikjede

Vi skal i alle beslutninger tenke større enn oss selv, tenke sirkulært, og bidra til ansvarlige initiativer for bærekraftig matproduksjon. Dette gjenspeiler arbeidet vårt i hele verdikjeden.

Årets prestasjoner

I 2024 kuttet vi utslippene med 5,5 prosent.

Slik fikk vi det til:

Bilde

Kyllingfôr

Kyllingfôr med lavere klimaavtrykk

Bilde

Emballasje

Økt andel resirkulert materiale i emballasjen

Bilde

Fjøs

Økt andel fornybar energi på gårdene

Bilde

Transport

Økt andel fornybart drivstoff på dyretransport

Bilde

Gjødsel

Med nytt rugeri trenger vi færre fugler for å produsere samme mengde kjøtt, som gir mindre gjødsel

Rugeri

Teknologiske løsninger i nytt rugeri

Bilde

Krydder

Redusert mengde krydder på grillede produkter

Veien til lavere utslipp

2024 var nok et år preget av vekst. Vi har ambisjoner om å vokse videre, og i årene framover skal vi produsere enda mer mat. Da trenger vi flere fjøs, mer fôr og mer energi, for å nevne noe. For at kylling skal fortjene sin plass på den fremtidige menyen, må vi tenke nytt og helhetlig.

Bilde
Ambisiøst utviklingsarbeid

– I Norsk Kylling er ansvar en integrert del av strategien. Når ansvar er vevd inn i alle beslutninger, trekker hele organisasjonen i samme retning. Vi har kommet langt, men har fortsatt en vei å gå. Derfor skal vi fortsette arbeidet med å kutte utslipp – fra jord til bord. Vi skal også bli enda bedre til å utnytte de fantastiske mulighetene som ligger i verdikjeden. Gjennom samarbeid og innovasjon bygger vi en stadig mer bærekraftig virksomhet, som skal levere kylling i mange år framover.

Fremtidens matproduksjon må være både ansvarlig og ambisiøs. Vi beviser at vekst, god dyrevelferd og lavere utslipp kan gå hånd i hånd.

- Gisle Bakken, sjef bærekraftig innovasjon

Reduksjon i klimafotavtrykk (%)

Reduksjon i utslipp per kilo kylling siden 2020. Stiplet linje viser mål for 2025 og 2030

Neste side
4.2Mål og rapportering