Forrige side
4 Miljø
Neste side
Bilde
4

Miljø

Enten du produserer, tilbereder eller spiser maten, må vi alle ta de riktige valgene. Matsystemet står for omtrent en fjerdedel av globale klimagassutslipp, og derfor er det avgjørende at vi gjør vår del for å redusere påvirkningen på miljøet.

Miljøerklæring

Ansvarlighet og åpenhet forplikter. Miljøerklæringen vår beskriver hvordan vi forplikter oss til å sikre at klima og miljø gjenspeiler arbeidet vårt i hele verdikjeden.


Utdrag fra miljøerklæringen i Norsk Kylling

  • Vi skal ha et kompetansemiljø for bærekraft og innovasjon, som sørger for kontinuerlig kompetanseheving på alle nivå i verdikjeden.

  • Vi skal føre årlige klimaregnskap som dekker hele verdikjeden, hvor vi måler alle faktorer som påvirker klimafotavtrykket.

  • Vi beviser at god dyrevelferd ikke øker klimafotavtrykket.

  • Vi skal bidra til forskning og utvikling av nye løsninger som kan redusere klimafotavtrykket i alle ledd av verdikjeden.

  • Alle FNs bærekraftsmål som berører verdikjeden skal vektlegges i beslutninger som tas i utviklingsarbeidet.

Ambisjoner

Vi bygger en grønn verdikjede som setter en ny miljøstandard for fremtidens næringsmiddelindustri

Fornybar


Vi skal utvikle en verdikjede som kun bruker fornybar energi, hovedsakelig egenprodusert eller overskuddsenergi

Bilde

Sirkulærøkonomisk


Vi skal være verdensledende på ressurseffektivitet. De eneste næringsstoffene som slipper ut av verdikjeden skal være de vi selger til kundene våre

Naturnøytral


Vi skal ikke redusere naturmangfold, men ha en positiv påvirkning på naturens produksjonsevne og mangfold

Bilde

Areal


Vi skal redusere arealavtrykket med 30 prosent, samtidig som vi møter kundenes behov for bærekraftig kylling

Klima


Vi skal redusere klimagassutslippene per kilo kjøtt med 51 prosent innen 2030, sammenlignet med 2020

Neste side
4.1Bærekraftig vekst