
Miljø
Enten du produserer, tilbereder eller spiser maten, må vi alle ta de riktige valgene. Matsystemet står for omtrent en fjerdedel av globale klimagassutslipp, og derfor er det avgjørende at vi gjør vår del for å redusere påvirkningen på miljøet.
Miljøerklæring
Ansvarlighet og åpenhet forplikter. Miljøerklæringen vår beskriver hvordan vi forplikter oss til å sikre at klima og miljø gjenspeiler arbeidet vårt i hele verdikjeden.
Utdrag fra miljøerklæringen i Norsk Kylling
Vi skal ha et kompetansemiljø for bærekraft og innovasjon, som sørger for kontinuerlig kompetanseheving på alle nivå i verdikjeden.
Vi skal føre årlige klimaregnskap som dekker hele verdikjeden, hvor vi måler alle faktorer som påvirker klimafotavtrykket.
Vi beviser at god dyrevelferd ikke øker klimafotavtrykket.
Vi skal bidra til forskning og utvikling av nye løsninger som kan redusere klimafotavtrykket i alle ledd av verdikjeden.
Alle FNs bærekraftsmål som berører verdikjeden skal vektlegges i beslutninger som tas i utviklingsarbeidet.