Gode opplevelser

Vi vil bidra til gode opplevelser. Derfor støtter vi opp om tiltak, organisasjoner og personer som gjør en viktig jobb i samfunnet.
Noen av de vi støttet i 2024:
Sykehusklovnene
Frelsesarmeen
Matsentralen
Roforbundet
Birgit Skarstein
Kolstad håndball
Kirkens Bymisjon - Skattkammeret
Trondheim som arrangørby til Bocuse d'Or Europe
Lokale lag og foreninger
Aktiviteter i nærmiljøet
Vi ønsker å være en positiv bidragsyter i lokalmiljøet, og støtter derfor aktiviteter som fremmer fellesskap og sunne vaner blant barn og unge. Gjennom året har vi bidratt med kyllingprodukter til cuper, skolearrangementer og andre lokale sammenkomster. Målet vårt er å støtte et bredt mangfold av lag, foreninger og tiltak – slik at flest mulig barn og unge får ta del i meningsfulle aktiviteter der de bor.

Vi håper flere produsenter kan la seg inspirere av samarbeidet mellom Norsk Kylling og Matsentralen.
Samarbeid som gjør en forskjell
Vi samarbeider med Matsentralen Trøndelag om å redde overskuddsmat som omfordeles gjennom et stort nettverk av ideelle organisasjoner. I 2024 donerte vi 30 tonn kyllingprodukter. Dette ble primært delt ut til enslige og familier i vanskelige livssituasjoner i Midt-Norge. Jort Reitsma, daglig leder i Matsentralen Trøndelag, forteller at behovet for donasjoner er stort.
– Behovet for mathjelp fortsatte å øke i 2024, og vi ser at etterspørselen er større enn tilgangen på mat. Forskning viser at kun 3 prosent av overskuddsmaten fra matbransjen doneres til frivilligheten, resten blir matsvinn. Vi håper flere produsenter kan la seg inspirere av samarbeidet mellom Norsk Kylling og Matsentralen. Bidraget deres betyr enormt mye for mange, og vi er dypt takknemlige over å kunne dele ut kylling til frivillige organisasjoner som hjelper de blant oss som trenger det aller mest.
Sammen for økt oppmerksomhet rundt dyrevelferd
I 2024 var Birgit Skarstein talsperson for Norsk Kylling i en nasjonal merkevarekampanje. Med sin troverdighet og lidenskap for ansvar, har hun vært en god ambassadør for Norsk Kylling i arbeidet vårt med å fremme kjennskap om ansvarlig dyrevelferd. Birgit avsluttet en imponerende idrettskarriere med OL-sølv i roing i Paris 2024, og vi er stolte av samarbeidet med henne.

Tidlig kunnskap gir kloke valg
Vi ønsker at barn og unge skal få innsikt i hvor maten vår kommer fra, og hvordan den kan produseres på en ansvarlig måte. Da Europas beste kokker konkurrerte om en plass i verdensfinalen i Bocuse d’Or, bidro vi med et undervisningsopplegg om kylling, dyrevelferd og råvarer for rundt 200 sjetteklassinger. Elevene fikk bruke kunnskapen sin i praksis ved å legge et puslespill med en illustrasjon av en Hubbard-kylling – en konkret og engasjerende måte å lære på.