Bonden er vår viktigste partner

I Norsk Kylling har vi dedikerte og ansvarsfulle bønder som produserer trygg mat hver eneste dag. Vi er veldig glade for at vi får samarbeide med 142 dyktige bønder i Midt-Norge, og vi er stolte av resultatene vi skaper sammen.
God bondevelferd er avgjørende for et framtidsrettet landbruk. En arbeidshverdag med trygge arbeidsvilkår, økonomisk forutsigbarhet og god dialog er viktig for at bøndene skal kunne drive langsiktig og bærekraftig.
Bøndene og dyrevelferdsavdelingen samarbeider tett. I fellesskap har vi utviklet retningslinjer for beste praksis på gård, samt utviklet et system for datafangst og analyse for forbedringsarbeid.

Samarbeidet i tall
- 10 veterinærer og 3 produsentveiledere/-kontakter følger opp bønder og dyr. - Vi samarbeider med 142 bønder fordelt på slaktekylling-, oppal- og rugeeggproduksjon. - Verdiskaping på gårdsbruk i 20 kommuner i Midt-Norge.
Nye bønder
I 2024 fikk vi flere flinke bønder med på laget, som er helt avgjørende for ambisjonen vår om vekst. Dette er bønder som ble berørt av Nortura sin beslutning om å legge ned kyllingproduksjon i Trøndelag. Overgangen til Norsk Kylling medførte at alle oppgraderte produksjonen til ECC-standard (European Chicken Commitment). Slik sikrer vi videre drift med bedre dyrevelferd på gårdene.

Overgangen til Norsk Kylling var redningen for oss, og har gitt oss både en tryggere og enklere hverdag. Nå har vi en standard som setter dyrevelferden først og samtidig løfter driftskvaliteten.